Recioto della Valpolicella Adone - Piccoli
Recioto della Valpolicella Adone - Piccoli
In Nederland is Recioto nog niet zo bekend als dessertwijn. De Recioto wordt gemaakt uit de Amarone druiven: Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara, Oselata en Croatina. De druiven worden in kleine kratten van 5 kg gedurende 4 maanden gedroogd. Na de droging hebben de druiven 50% aan gewicht verloren en het aanwezige sap is zeer geconcentreerd. Na de vinificatie wordt de wijn gedurende 4 jaar opgeslagen in Franse eikenhouten barrels van 5 hectoliter. Na 1 jaar rijping op de fles wordt de totale productie van slechts 1.400 tot 2.000 flessen verkocht.
Zwarte bessen, kersen, pruimen, rozijnen zijn kenmerkend voor deze Recioto. De wijn is vol, rond, elegant en complex en past prima bij blauwe kaas maar ook bij chocolade. Dit is een absoluut bijzondere dessertwijn, zo mooi!
Piccoli past een nummering toe op het etiket. De wijn wordt uitsluitend geproduceerd tijdens de beste jaargangen.
Het gouden label staat voor 'kostbare goederen'. Exclusief, vol en vertederend zijn kernwoorden voor deze wijn.
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Regio, plaats | Veneto, Parona di Valpolicella |
Druif | Corvina 40%, Corvinone 25%, Rondinella 25%, Oseleta en Croatina 10% |
Productie jaar | 2013 |
Op dronk | Heden - 2027 |
Awards | 89 punten Luca Maroni |
Classificatie | D.O.C.G |
Productie methode | Biologisch |
Alcohol | 13,5% |
Inhoud | 0,375 ml |