Klant favoriet
Valdobbiadene Prosecco Superiore Cartizze Dry - La Riva dei Frati
Deze Prosecco van de Cartizze heuvel is de Grand Cru onder de Prosecco's en kan vergelijkingen met menige Champagnes doorstaan. Herkenbaar zijn peer, abrikoos, citrus en hazelnoten. De zachte, fijne bubbel maakt het geheel compleet.
De eigenaresse van La Riva dei Frati heeft tevens een Osteria. We gingen graag in op haar uitnodiging om een hapje te komen eten. We aten salumi van de streek, tonijn carpaccio, knapperige groenten, gerookte kip en T-bone steak. De Cartizze Prosecco paste er perfect bij.
Cartizze Prosecco is gemaakt van de glera druif, maar is geen standaard Prosecco. Binnen de Valdobbiadene regio in Veneto zijn er verschillende Rives. Een ‘Rive’ is een stuk grond dat veelal op een steile heuvel ligt, met een perfecte ligging en de ideale omstandigheden voor de glera druif. Eén van deze Rives, de groene stip op het onderstaande plaatje, is de hoogste Rive binnen de prosecco 'Area Cartizze'. Het beste gebied om de glera te verbouwen. Alleen Prosecco’s van dit stuk land mogen ‘Superiore di Cartizze‘ genoemd worden. De Area Cartizze beslaat 106 hectare en er worden 1 miljoen flessen met het predicaat Cartizze gemaakt.
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Regio, plaats | Treviso, Valdobbiadene |
Druif | Glera |
Productie jaar | 2017 |
Op dronk | Heden - 2022 |
Awards | Gouden medaille Oro Top Wine 2018, gouden medaille IWSC 2015 en zilveren medaille IWSC 2016 |
Classificatie | D.O.C.G. |
Productie methode | Biologisch |