NIEUW
Roero Arneis - Trivi
In de horeca zie je de druif Arneis steeds vaker schitteren. In Piemonte weet men niet beter. Niet zo gek hoor, de druif heeft van zichzelf veel smaak, een tropisch karakter en is nooit te zuur.
Na de oogst, strikt met de hand, in september, worden de Arneis druiven zacht geperst om de most te scheiden van de pitjes en de schillen. Na de gisting van zo'n 20 dagen wordt de wijn afgekoeld tot 3 ° C. Daarna wordt de wijn 3 keer in een maand gedecanteerd om de droesem van de heldere wijn te scheiden. Ten slotte wordt het gefilterd en gedurende minimaal 2 maanden in stalen vaten opgeslagen. Na 4 of 5 maanden is de wijn klaar om gebotteld te worden.
Een goede fruitige, geurige witte wijn van appel, peer en een fris mineraal karakter. Interessant en typisch aroma van de Arneis druif. Gekenmerkt door een mooie bleekgele kleur met gouden tinten. Fris, delicaat, vol van smaak , een frisse minerale afdronk. Aangenaam en lekker.
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Regio, plaats | Piemonte, Montà |
Druif | Arneis |
Productie jaar | 2019 |
Op dronk | Heden - 2022 |
Classificatie | D.O.C.G. |