Navigatie

Kipstoofschotel voor 4 personen

Ingrediënten
1 kilo kippenbouten
125 gr spekreepjes
1 kilo aardappelen
1 ui
150 gr champignons
500 gr gepelde tomaten
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper
1 eetlepel rozemarijn
75 ml Nebbiolo Langhe

 

 Bereiden
 Kruid de kippenbouten met peper en zout en bak ze 5 minuten aan in een stoofpan
 Snij de champignons in plakjes
 Haal de kippenbouten uit de pan en bak een paar minuten de champignons en de spekreepjes
 Leg de kippenbouten weer in de pan. Voeg de gepelde tomaten, 100 ml water en Nebbiolo Langhe toe, breng aan de kook en laat het 45 minuten zachtjes pruttelen
 Verwarm de oven voor op 200 graden
 Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
 Kook de aardappelblokjes 5 minuten
 Plaats de aardappelblokjes in een ovenschaal. Maak een mengsel van olijfolie, peper en zout en strooi het over de aardappelblokjes
 Laat het geheel 25 minuten garen, schep halverwege een keer om
 Snij de rode ui in ringen en leg dit op de aardappelblokjes en strooi de rozemarijn erover heen
 Laat het geheel nog 5 minuten in de oven staan

 

© 2017 - 2019 Scoperta di Vino, Italiaanse top wijnen verkregen uit eigen import. Wijnproeverij, wijn&spijs workshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.