Navigatie

Lasagne voor 4 personen

 Ingrediënten 
 500 gr rundergehakt 
 1 ui 
 2 teentjes knoflook 
 1 blik gezeefde tomaten 
 2 kleine blikjes tomatenpuree 
 1 blik gepelde tomaten 
 1 pak 'witte' lasagnevellen 
 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden 
 1 mespuntje sambal 
 250 gr mozzarella 
 50 gr boter 
 500 ml melk 
 50 gr bloem 
 Peper en zout 
 Olijfolie 

 

Bereiden
Snipper de ui en de knoflook en bak met wat olijfolie aan
Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door
Bak het gehakt in een andere pan aan en zorg dat het rul wordt. Voeg de Italiaanse kruiden en peper en zout toe
Voeg aan het tomatenpuree mengsel de gezeefde en gepelde tomaten toe
Meng het gehakt met de saus
Breng op smaak met sambal en de Italiaanse kruiden en laat 30 minuten pruttelen
Verwarm de oven voor op 200 graden
Smelt de boter en laat dit niet bruin worden. Voeg de bloem toe en al roerend  de koude melk beetje bij beetje
Verhit totdat je een mooie gladde dikke bechamelsaus hebt
Vet een ovenschaal in en bedek het met een laag lasagnevellen, vervolgens met 1/3 van de bechamelsaus en daarna de gehaktsaus
Breng in totaal 3 lagen aan en voeg de mozzarella toe
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en plaats het in de oven gedurende 20 minuten
Na 20 minuten aluminiumfolie verwijderen en nog 10 minuten in de oven laten staan

 

© 2017 - 2019 Scoperta di Vino, Italiaanse top wijnen verkregen uit eigen import. Wijnproeverij, wijn&spijs workshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.