Amarone della Valpolicella - Piccoli
Een Amarone della Valpolicella is een krachtige, volle en elegante wijn gemaakt van deels ingedroogde druiven. Monte la Parte is vernoemd naar de wijngaard waar de 6 druivensoorten worden verbouwd: Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara, Oselata en Croatina. Het natuurlijke drogingsproces in de kelder, uitgehouwen in krijtrotsen, duurt zo'n 3 maanden. Tijdens dit indroogproces wordt het sap verminderd met 35%. Na de langzame fermentatie van 1 maand wordt de wijn voor minstens 5 jaar gerijpt in Frans eikenhouten barrels. Nadien nog een jaar rijping op de fles voordat de wijn wordt verkocht.
De wijn biedt herkenbare smaken als kersen, bessen, frambozen, pruimen, rozijnen, mint en een beetje eucalyptus. Zijdezachte tannines, elegantie en complexiteit zijn kenmerkend voor deze Amarone. Wat een juweeltje is dit!
Het zwarte etiket staat voor 'elegantie in elk glas'.
Voor Monte la Parte worden uitsluitend de rijpste, buitenste druiven gebruikt. De overige druiven worden verkocht aan andere producenten. In totaal maakt Piccoli van de 15 hectare die zij in bezit hebben slechts 35.000 flessen wijn. Van Monte del Parte worden jaarlijks slechts 6.000 flessen gemaakt. We zijn er trots op dat we wijnen van Piccoli naar Nederland hebben kunnen halen.
Monte la Parte met kalfsbiefstuk maakt een gezellig etentje compleet.
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Regio, plaats | Veneto, Parona di Valpolicella |
Druif | Corvina 40%, Corvinone 25%, Rondinella 30%, Oseleta, Molinara en Croatina 5% |
Productie jaar | 2011 |
Op dronk | Heden - 2032 |
Awards | Winnaar Verona wijn top 2013, 89 punten Wine Enthusiast 2013, 91 punten Wine Spectator 2016 |
Classificatie | D.O.C. |
Productie methode | Biologisch |