De magie van onze wijnen uit Piëmonte en Veneto

De bladeren verkleuren van geel naar rood aan de wijnranken die strak staan opgesteld op de glooiende hellingen. De zon neemt langzaam af en in de vroege ochtend ontstaat de typische nevel.

September en oktober zijn dé maanden in Piëmonte; het jachtseizoen wordt geopend, de zoektocht naar de kostbare truffel is in volle gang en de druiven-oogst start. Op de prachtige heuvels zijn de druivenplukkers uit alle windstreken hard aan het werk.

Piëmonte grenst aan de Zwitserse Alpen in het noorden en de Franse Alpen in het westen. Dat is de reden dat Piëmonte haar naam heeft gekregen, het betekent letterlijk 'aan de voet van de bergen'. 

Het grootste aantal D.O.C. en D.O.C.G. wijnen, de hoogste kwaliteitslabels in Italië, komt uit Piëmonte. De inheemse en typisch Piëmontese druivenrassen als Arneis, Braccheto, Moscato, Barbera en Nebbiolo zijn zeer uiteenlopend en aangenaam. 

Veneto kent een gevarieerd landschap dat in het noorden door majesteuze bergen wordt gedomineerd. Richting het zuiden, in de omgeving Verona, liggen glooiende hellingen met druivenstokken.

In Veneto wordt de Glera verbouwd voor de Prosecco. De laatste jaren zijn de Rondinella, Molinaro en Corvina druiven weer in opkomst en worden er prachtige Valpolicella, Ripasso, Amarone en Recioto wijnen gemaakt. Vooral de kleine wijnboeren (tot 40.000 flessen per jaar) maken smaakvolle wijnen en een bezoek aan hen is een ware beleving. 

De magie, dat bijzondere in de wijn, dat zoeken wij om samen met je te delen.

 

 

© 2017 - 2024 Scoperta di Vino, dé specialist in Italiaanse top wijnen. Wijnproeverij, wijn&spijs workshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.