Curieus!

Cartizze is DE heuvel waar de beste Prosecco's vandaan komen. Nu kwamen we in contact met een ietwat maffioso achtige wijnboer. Hij had geen Prosecco van DE heuvel, maar...........wel een bijzondere filiosofie. Zijn wijngaarden grenzen aan DE heuvel, okay er ligt een weg tussen, de bodem is radicaal anders maar als het regent stroomt het hemelwater van DE heuvel over zijn bodem. Daarmee verdienen zijn wijnstokken eigenlijk ook het predicaat Cartizze, tja.................verkopen is ook een vak! 

Op zoek naar.... een houtgelagerde Chardonnay, deel 2.

Tja, een mooie, zachte, fruitige Chardonnay met vanille tonen. Waar gaan we die vinden? Nu kennen we Piemonte best goed, vooral bekend natuurlijk om de Barbera's en de Nebbiolo wijnen. Chardonnay wordt veel minder verbouwd. In vroeger jaren echter was met name Chardonnay leidend qua druivenras in die streek.  Een goeie tip van Lionello leidde ons naar Pierfranco Baldi, bijna op loopafstand van het appartement waar we al jaren verblijven. Vader en zoon maken Barbera's en ook Chardonnay! Leuk jonge gast die Gabriele, spreekt zijn talen goed en probeert zijn vader te overtuigen om te vernieuwen. Puro, daar is ie dan, een houten Chardonnay, is zo'n vernieuwing. Lekker zeg. We kochten direct een hoeveelheid in en dronken in de avond samen een flesje leeg en dachten: dit is zo goed, hier moeten we morgen toch even langs om meer in te kopen. En zo geschiedde..........

24 augustus 2019

Op zoek naar.... een Prosecco van de Cartizze heuvel, deel 1.

Onze eerste week in Veneto, om precies te zijn in Asolo. Asolo is een heel klein, historisch dorpje, prachtige oude panden en smalle straatjes. We verblijven er 4 dagen om te genieten van mooie vergezichten, het authentieke Italië te ontdekken en op zoek naar mooie Prosecco's. Een echt mooie Prosecco van de Cartizze heuvel staat al een tijdje op onze verlanglijst. 

En toen kwamen we tegen: La Riva dei Frati. Hartstikke vriendelijke eigenaresse en medewerkerster die ons een leuke rondleiding gaf. Wijnen waren zooo mooi, vooral de Cartizze en de Brut. Ingekocht, top.

17 augsutus 2019

Ai, soms zit het mee en soms een beetje tegen

Wow zeg, een echt groot evenement in aantocht! Direct extra Baglietti prosecco, Vermentino, Barbera d'Asti van onze vriend Lionello en dessertwijn gekocht van Icardi. Vrachtwagen is onderweg en dan komt het bericht: jammer voor jullie, maar het gaat toch niet door! Ohh, dat is even slikkken zeg. Wat nu? We verwennen onze klanten met mooie aanbiedingen, 6 halen en 5 betalen. Let op de volgende email waarin we je vragen ons te helpen.

Wijn & spijs workshop Personeels Vereniging LUMC

Bij een Italiaans gerecht schenk je natuurlijk een Italiaanse wijn. En wat was het heerlijk!

In samenwerking met Il Negozio in Alphen aan den Rijn hebben we een super gezellige wijn & spijs workshop georganiseerd voor de personeels vereniging van het LUMC. De 53 deelnemers kregen een heerlijk drie gangen diner met bijpassende super mooie wijnen. Wat hebben we lachen en wat is het toch fijn om informatie te geven over onze heerlijke Italiaanse wijnen. Er is tenslotte niets leuker dan onze hobby met anderen te delen. Aan het einde van de avond kreeg het team dat de wijnquiz won nog een mooi glas wijn. En zo ging iedereen voldaan weer naar huis. Het was een zeer geslaagde avond.

Een wijnproeverij op je verjaardag of een wijn & spijs workshop met vrienden?

Bij Scoperta di Vino is altijd ruimte voor goed gezelschap en het leuke is, we komen ook op lokatie! 

2 maart 2019

Kerstproeverij

De Kerstproeverij in december was druk bezocht en vooral erg gezellig. Waar de één razend enthousiast is over Barberesco is de ander in z'n nopjes over de Primitivo. Beide wijnen hadden we net ingekocht en dat maakt het voor ons ook weer spannend. Wat gaat die wijn doen, zijn onze vrienden net zo enthousiast?

Ja, die waren zo enthousiast dat de Barbera San Bastian en de Primitivo al heel snel uitverkocht raakten. Gelukkig hadden zowel Lionello (van het huis Poderi Rosso Giovanni) en Enrico (Viver) nog voldoende op voorraad.  Inmiddels is ook de Osé Spumante van Piccoli ook weer geproduceerd en gearriveerd.

Klaar om getest te worden tijdens de voorjaarsproeverij op 9 maart van 15.00 - 20.00. Je bent van harte welkom! Tot dan.

29 januari 2019

Wijn in een houten kistje

Afgeleverd bij een tevreden klant, 40 houten kistjes gevuld met prachtige wijnen. Ook iets voor jou onderneming?

Spannend!

Wij zijn super enthousiast over de nieuwe wijnen,  de vraag is; zijn onze klanten dat ook?  De proeverij van 29 september wordt een maatstaf. Zaterdagochtend op tijd uit de veren. Even naar de kaasboer, meel kopen om stokbrood te maken en lekkere hapjes voor te bereiden.  De wijnen staan klaar, de proevers komen binnen, er wordt gelachen en goedkeurend geknikt. Alle wijnen worden heel goed beoordeeld van Arneis bubbles tot aan Vermentino, Pinot Grigio van Albino Armani, Salice Salentino en de Moscato van Icardi. 

Om 22.30 uur vertrekken de laatste gasten en nemen we nog een klein slokje en kijken terug op een geweldig gezellige proeverij. Grootste dilemma is: wat gaan we drinken?

Dank dat je er weer was.

3 oktober 2018

Ze zijn er!

De vrachtwagen met de pallets is vertrokken woensdag 12 september en zou maandag 17 september moeten arriveren in Zoetermeer. Het zit ergens wat tegen, dus levering nu vrijdag 21 september. Geen probleem, snel wijnen opslaan en Jolan kan aan de slag met het maken van de foto’s. Nu ziet de site er nog niet zo aantrekkelijk uit zonder de etiketten.

Vervolgens binnen 72 uur aangifte doen bij de Belastingsdienst dat de goederen ontvangen zijn. Dan binnen 24 uur accijns betalen. Niet vergeten, anders een boete!

Het ontvangen van de wijnen is een mooi moment en aan het eind van de dag trekkken we zeker zo’n mooie fles open. Ik denk dat het Colle Ara gaat worden van Albino Armani. Een koper kleurige Pinot Grigio, zo mooi, zo complex, echt geweldig!

21 september 2018

Op reis, deel 6

Net even een hoeveelheid wijn gebracht bij Lionello. Lionello is mijn wijn verzamelpunt vanwaar alle wijnen naar Nederland worden vervoerd. Lionello is de eigenaar van Poderi Rosso Giovanni en maakt naar onze mening de beste Barbera d'Asti. Hem als vriend te mogen rekenen is geweldig, een aimabele vent, basic en super gedreven. Natuurlijk weer geproefd en zoals altijd 'amazing'. Alleen bij Lionello zou ik het aandurven wijn in te kopen zonder te proeven: altijd zelfde hoge kwaliteit.

6 september 2018 

Op reis, deel 5

Lopend naar een proeverij??? Jawel, dat heeft twee redenen; Icardi ligt slechts 500 meter van ons appartement vandaan en een proeverij van Icardi gaat heel hard! Broer en zus, Claudio en Mariagrazia, kennen we inmiddels een aantal jaren.  Eigenlijk hebben we het nooit over hun wijnen met ze, die spreken voor zich. Het is vooral heel veel lachen en de flessen wijnen vloeien rijkelijk. 

5 september 2018

Op reis, deel 4

Op weg naar Marco Vacca in Barbaresco. Marco is de derde generatie van de famile Vacca. Een jonge gast van 30 jaren jong en keihard bezig om prachtige wijnen te maken. Zijn passie en enthousiasme is aanstekelijk. We bezoeken zijn 6 hectares aan land, de wijnmakerij en natuurlijk proeven we al zijn biologische wijnen.  Wat is dit goed zeg! Duidelijk anders dan andere wijnmakers. Nooit eerder een spumante gedronken van de Arneis druif. Marco doet het 'gewoon'. Ook zijn 'gewone' Arneis is tof, de Barbera d'Alba's zijn fruitbommen.  We kijken elkaar aan en glimlachen: dit moeten we hebben! 

 

3 september 2018

Op reis, deel 3

Vandaag stond een bezoek aan Piccoli op het programma . Je weet wel, de wijnen uit de Valpolicella streek met de roos op het etiket. Weer hartelijk ontvangen door Veronica en alle wijnen geproefd. Telkens weer een mooie ervaring. De schrik sloeg ons om het hart toen Veronica aangaf dat Osé, rosé bubble, totaal is uitverkocht, geen druppel meer te bekennen!

In november is de Osé weer beschikbaar dus snel een aantal flessen kunnen reserveren.

 

22 augustus 2018

Op reis, deel 2

We verblijven in Negrar, een klein dorpje midden in het Valpolicella gebied en recht tegenover een zeer gerenomeerd wijnhuis.  De wijnen werden beoordeeld als de beste en daarmee de duurste uit het Valpolicella gebied.  Een flesje Amarone uit 2009 kost als snel zo'n € 275.  Zo jammer dat er een geoxideerde wijn werd geschonken en minimaal en schouderophalend werd gereageerd. Ik zal de woorden nooit vergeten; the wine is slightly oxidated but not enough to throw it away'!

De kelder is fantastisch mooi en de proefruimte zo mogelijk nog mooier.  

 

20 augustus 2018

Op reis, deel 1

We arriveerden in ons appartement en hadden helaas niets te drinken. Van Sumiko, onze alleraardigste gastvrouw van het appartement, ontvingen we een fles Pinot Grigio, Colle Ara van het huis Albino Armani. Wow, dit is goed! Een koperkleurige, complexe Pinot Grigio uit Valdadige. Hier wilden we graag veel meer van weten.

De volgende dag naar Albino Armani, Egle Armani liet ons de wijnkelder zien. Deze ligt op een heuveltop en de kelder is uitgehouwen uit de klei- en steenachtige ondergrond. Daarmee heeft de kelder altijd dezelfde temperatuur en vochtigheid. Een prachtige, overweldigende wijnkelder, nog nooit zoiets moois gezien.

 

Egle serveerde tal van witte wijnen afkomstig uit Friuli en de Adidge vallei. Fris, complex, hints van amandelen, wit fruit en een superzachte en lange afdronk.

Het besluit was snel genomen, hier wilden we deze super Pinot Grigio kopen.  Er worden slechts 3.000 flessen per jaar geproduceerd en gelukkig konden we de laatste 48 flessen nog inkopen, zo blij mee!

 

19 augustus 2018

Proeven, proeven en proeven

Wat een narigheid, ik wordt letterlijk overspoeld met testwijnen!  Notabene, een Italiaanse wijnboer op weg vanuit Casalotto (Piemonte) naar Hamburg kwam even met een omweg naar Zoetermeer om wat wijnen te laten proeven. Primitivo, Barolo, Barbera d'Asti, Pecorino, Valtellina, Verdecco, Cannonou..........Zit wat lekkers tussen hoor en soms slikt de gootsteen ook wat weg!

10 juli 2018

 

Escapen en wijn workshop in een kerk!

Sinds kort werkt Scoperta di Vino samen met Escape Room Scheveningen. We ontmoeten de eigenaren, Yvanca en Priscilla, pas geleden. Zij hebben een ongelooflijk uitdagende Escape Room in Scheveningen, met om de hoek parkeergelegenheid.  

Laat je 60 minuten opsluiten in de Chinese Maffia kamer en geniet van een leuke wijn workshop.
5 heerlijke wijnen staan op je te wachten. Je krijgt enthousiaste uitleg over de wijnen. Een stoomcursus ruiken en vooral proeven hoort er natuurlijk ook bij. Een quiz tijdens de workshop zorgt voor hilarische momenten. Kazen en stokbrood met pesto maakt de combinatie met wijn super mooi en is als optie te boeken. Reserveren info@scopertadivino.nl of kijk bij www.escaperoomscheveningen.nl 

25 juni 2018

 

Wijn & spijs workshop

Mooi eten en drinken, daar houden we van! Dat willen we graag delen met anderen, dus we bieden een wijn & spijs workshop aan.  Wat past bij elkaar, en wat juist niet. 

De try-out heeft in inmiddels plaats gevonden. Gasten waren enthousiast over de wijn & spijs combinaties en de presentatie. Vooral het herkennen van geuren uit de aroma doos en de quiz was hilarisch.

22 juni 2018

Wijnproeverij bij AAV'36 

Medio juni was Scoperta di Vino uitgenodigd door de athletiek vereniging AAV'36 in Alphen aan den Rijn om een wijnproeverij te organiseren. Het weer zat ongelooflijk mee zodat de 42 gasten lekker in het zonnetje konden genieten van 10 wijnen. Van bubbels tot aan dessertwijn en alles wat daar tussen zit. De combinatie met heerlijke hapjes van Il Negozio maakte de avond tot een groot succes.

 9 juni 2018

 

Prowein in Düsseldorf

Vrijdag  16 maart vertrokken wij naar Düsseldorf.  ProWein is de grootste wijnbeurs ter wereld. Eerst een dagje Düsseldorf bekijken en de volgende dag naar de beurs.  Uitgerust en na goed ontbijt op weg naar een dag hard werken. Wijnen uit Alto Adige, Umbrië, Toscane, Campania en natuurlijk Piemonte. De smaakpapillen hadden het zwaar te verduren! Veel moois geproefd, toch is het lastig aan het eind van zo'n dag een keuze te maken uit de talloze wijnen. Ik heb een aantal wijnboeren aangeschreven en gevraagd om wijnen op te sturen zodat we ze in alle rust tijdens een proeverij nog eens konden testen. Veel klanten testen de nieuwe wijnen en sommige vielen uiteindelijk toch af. Nu contact leggen met wijnboeren waar we erg enthousiast over waren en inkopen!

Eén van de wijnboeren die super wijnen maakt is Marco Vacca van Cascina Albano, Arneis Spumante, Barbera en Moscato gaan we zeker inkopen. Hij is een heel gedreven, creatieve wijnmaker die op biologische wijze zijn wijnen maakt.  

18 maart 2018

 

 

 

 

 

© 2017 - 2024 Scoperta di Vino, dé specialist in Italiaanse top wijnen. Wijnproeverij, wijn&spijs workshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.