Barbera d' Asti Violanda Nizza - Cocito Dario

Artikel 10 van 29
€ 15,50 (inclusief btw)
Voorraad 5 stuks

Violanda Nizza - Dario Cocito 

Sinds 2014 is Italie een D.O.C.G.-gebied rijker. D.O.C.G. is de allerhoogste classificatie van wijn in Italië, voorbehouden aan prestigieuze wijnen. Die worden al jaren gemaakt in het charmante plaatsje Nizza Monferrato in het hart van het wijngebied Barbera d’Asti. Lange tijd werden de prachtwijnen uit het bijzondere Italiaanse plaatsje op de markt gebracht als Barbera d’Asti D.O.C.G. of D.O.C.G. Superiore. Dankzij de superieure kwaliteit van de wijnen uit Nizza kreeg het gebied in december 2014 het hoogste predicaat uitgereikt en mag de wijn 'Nizza' genoemd worden.

Cocito Dario maakt deze Nizza uit Barbera druiven en geeft de wijn een houtrijping van 12 maanden. Nadien nog enkele maanden rust op de fles.

1868 is het jaar waarin de familie Dario het bedrijf oprichtte; een kleine maar respectabele boerderij gelegen op de grens tussen Agliano Terme en Costigliole d'Asti.

Het bedrijf is altijd een familiebedrijf geweest en heeft nu de vierde generatie bereikt : Cocito Dario  en zijn kinderen Sergio en Nadia.
De wijnmakerij ligt naast de wijngaarden van het pand, op de top van Collina Crena op het zuidoosten. Het is bijzonder gunstig voor het verbouwen van Barbera- wijn.  

Violanda, de moeder van Cocita, erfde de wijngaard op de heuvels van Agliano Terme als kind.  De wijngaard bestaat nog steeds en en produceert een verfijnde Barbera, die uiteraard alleen…Violanda genoemd kan worden. 

Specificatie Omschrijving
Regio, plaats Piemonte, Agliano Terme
Druif Barbera
Productie jaar 2018
Op dronk Heden - 2030
Awards 91 punten Luca Maroni
Classificatie D.O.C.G.
Alcohol 15%
© 2017 - 2024 Scoperta di Vino, dé specialist in Italiaanse top wijnen. Wijnproeverij, wijn&spijs workshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.