Neropece Governo Uso Toscane - Terrescure
Neropece - Terrescure
Een echte geheime tip voor Toscaanse wijnliefhebbers. In het glas onthult de wijn een donker robijnrode kleur met violette nuances. Aroma's van kersen, frambozen en bramen mengen zich in het bouquet. Alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg is, worden er componenten van vanille, cacao en kaneel aan toegevoegd. De wijn fascineert in de mond met zijn volle structuur en harmonieuze tannines. De afdronk doet denken aan bessen - zacht, fruitig en elegant. Terrescure Neropece: Een prachtige compositie van Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Merlot!
De druiven voor Neropece gedijen op wijngaarden in het hart van Toscane. Als Governo-wijn ondergaat de Terrescure Neropece een speciale methode van vinificatie. Een klein deel van de druiven wordt na de oogst ongeveer drie maanden gedroogd en pas daarna geperst en gefermenteerd. Het grootste deel wordt direct na de oogst geperst en gefermenteerd. Vervolgens vindt er een tweede gisting plaats, waarbij beide basiswijnen bij elkaar worden gebracht.
Deze cuvée past perfect bij een Italiaans avondje pizza en pasta.
De wijngaarden van Terrescure liggen in de buurt van San Gimignano en beslaat zo'n 10 hectare. Men richt zich in de eerste plaats op Governo techniek, een reeds lang bekende wijnbouwtechniek die elders bekendstaat als appassimento. Sinds 2022 is Terrescure samen met Cantine Truentum uit de Abruzzen onderdeel van de Cantine-NAE-groep.
Neropece wordt geschonken in " The Fat Duck" een 3 ster Michelin-restaurant in het bruisende Londen.
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Regio, plaats | Toscane, Certaldo |
Druif | Sangiovese 60%, 30% Merlot en 10% Cabernet Sauvignon |
Productie jaar | 2020 |
Op dronk | Heden - 2028 |
Awards | 97 punten Luca Maroni |
Classificatie | I.G.P. |
Alcohol | 13,5% |