Nieuw!
Visciolata - Le Cantine del Cardinale
Visciolata - Le Cantine del Cardinale
Visciolata is een dessertwijn en wordt gemaakt naar een recept uit de 18e eeuw. Midden in de mooie heuvels rond het historische plaatsje Serra de’ Conti in de Marken groeien de morellenbomen van Luca en Giselle Cardinali. De morellen worden met de hand geplukt en drie maanden lang in weckflessen bewaard. De weckflessen worden dagelijks in de zon geplaatst en 3 keer per dag omgeroerd. Vervolgens wordt het sap van de morellen gemengd met de most van de Montepulciano en Cabernet Sauvignon druiven. De rijping vind plaatst in houten vaten gedurende negen maanden.
De smaak is vol en intens. Denk daarbij aan kersen, noten en chocolade. Visciolata is fantastisch bij een dessert van rood fruit, chocolade, roomijs of een heerlijke taart. Vergeet ook de geweldige combinatie met gorgonzola niet. Of maak je eigen Cherry Spritz cocktail met gelijke hoeveelheden Visciolata, Prosecco, tonic en voeg een blokje ijs en een schijfje citroen of sinaasappel toe.
Geniet ervan!
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Regio, plaats | Marken , Serra de’ Conti |
Druif | Montepulciano, Cabernet Sauvignon en morellen |
Productie jaar | 2019 |
Op dronk | Heden - 2030 |
Alcohol | 14% |